Weber Smokey Mountain Cooker 37 cm

Weber Smoker Rookoven 37: Roken en grillen met deze Weber barbecue

Met deze Weber barbecue kun je vlees, vis en groenten grillen en roken op een kookoppervlak van 37 cm. Je hebt twee niveaus voor roken en grillen waardoor je veel mogelijkheden hebt. Door de geëmailleerde wateropvangschaal en druipbakje in de Weber Smoker Rookoven 37 drogen je gerechten niet uit en dankzij de grote opening kun je eenvoudig briketten en rookhout bijvullen. Rook vis, rood vlees, groenten, gevogelte, kreeft en varkensvlees in deze barbecue. Vis en vlees kunnen zelfs samen worden gerookt, zonder dat de ene de smaak van de andere overneemt! In de deksel zit een geïntegreerde thermometer waardoor je constant de temperatuur tijdens het barbecueën kunt controleren.

  • Brikettenbarbecue
  • 37 cm kookoppervlak
  • Porselein geëmailleerde deksel en ketel
  • 2 x verschroomde bovenrooster
  • Aluminium asschaal
  • Thermometer
  • 1 handgreep met glasvezel versterkt nylon
  • 3 afzonderlijke ventilatieopeningen
  • 10 jaar garantie op ketel, deksel en handgrepen
  • 2 jaar garantie op briketten-, grillrooster en overige onderdelen

€ 299,00

Lees verder...

Alle barbecues Rookoven
Product
 

Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm

Weber Smoker Rookoven 57cm Black

Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de "smoker". Deze smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt.
  • 5 jaar beperkte garantie
  • Porselein geëmailleerde deksel en ketel
  • Met glasvezel versterkte nylon handgreep
  • Thermometer in de deksel
  • 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters
  • 2 x 57 cm doorsnee werkoppervlak
  • Weber gebruikershandleiding
     
  • Hoogte: 122 cm
  • Breedte: 57 cm
  • Diepte: 57 cm
     
  • Kleur: zwart

Tips & trucs

  • Voor u de smoker in gebruik neemt is het van belang dat u eerst alle instructies leest.
  • Gebruik altijd het deksel bij het buitenkoken.
  • Gebruik een tang om het vlees om te draaien en prik niet in het vlees (i.v.m. verlies van sappen).
  • Houd het deksel tijdens de bereidingstijd op de smoker. Iedere keer dat u het deksel optilt, moet u ongeveer 15 min.
    bij de bereidingstijd optellen.
  • Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen. Plaats deze in het dikste gedeelte van het
    vlees, zonder dat deze het bot of vet raakt.
  • Briketten moeten droog worden opgeslagen.
  • Gebruik altijd barbecue-handschoenen ter bescherming van uw armen.
  • De ventilatiegaten kunnen op verschillende manieren worden ingesteld voor de volgende kookmethoden:
    - Roken: alle ventilatiegaten gedeeltelijk geopend.
    - Barbecuen: alle ventilatiegaten geheel geopend.
    - Stomen: ventilatiegat in deksel gesloten, ventilatiegaten in ketel geopend.
  • Bij het ontsteken van de briketten moeten alle ventilatiegaten geopend zijn.
  • Bent u klaar met buitenkoken, sluit dan alle ventilatiegaten en het deksel zodat de briketten geen zuurstof meer krijgen en
    zullen doven. Gebruik GEEN water om de briketten te doven, aangezien de afwerklaag (porselein emaille) dan zal
    beschadigen.
  • Er zijn een aantal factoren die het gebruik van de smoker kunnen beïnvloeden, de meeste zijn door de kok te sturen.
    Een aantal factoren is niet te sturen, bijv. het weer, de wind en hoogte. Daarom, om zeker te zijn, enige extra
    bereidingstijd incalculeren; meestal is een half uur tot een uur voldoende.
  • Plaats de smoker altijd op een vlakke, hittebestendige plek en niet bij gebouwen of in looproute. De smoker mag alleen
    buiten gebruikt worden op een plek die niet bekleed is . Als u de smoker gebruikt om te roken, plaats de smoker dan niet
    te dicht bij het huis i.v.m. de rookgeuren die vrijkomen.
  • Experimenteer met verschillende soorten hout en hoeveelheden. U kunt ook laurierblaadjes, knoflook, munttakjes,
    sinaasappel- of limoenschillen en of andere kruiden toevoegen aan de briketten om extra smaak te creëren.
  • Let op: gebruik geen houtskool of briketten die geïmpregneerd zijn met aanmaakvloeistof. Dit is vooral belangrijk als u
    tijdens de bereidingstijd briketten moet toevoegen, daar dit een onaangename smaak aan uw gerechten kan

€ 449,00

Lees verder...

Alle barbecues Rookoven
Product
 

BBGrill Grand Canyon 2.0

BBGrill Grand Canyon 2.0: Houtskool-, gasbarbecue en smoker in één!

Dé originele Grand Canyon 2.0 van BBGrill. Nu nog beter dan z'n voorganger door verbeterde accessoires, gietijzeren elementen en meer gebruiksgemak. Gebruik hem als houtskool- of gasbarbecue en met de smoker maak jij de beste gerechten klaar. Een extraatje in deze nieuwe uitvoering? Hij is geschikt voor een wokpan of een pizzasteen, zodat jij echt alles in de tuin kunt bereiden op de barbecue. Nodig vrienden en familie uit en laat ze versteld staan van de veelzijdigheid van deze originele Grand Canyon 2.0 van BBGrill. 

De Grand Canyon is de alles in één barbecue en bestaat uit maar liefst vier kookgedeeltes. Op het houtskoolgedeelte maak je heerlijke gerechten klaar met de unieke houtskoolsmaak. Op de branders kan je bijvoorbeeld snel een steak dichtschroeien of een wokgerecht bereiden. Op de zijbrander kan je een soep of saus verwarmen. En in het smokergedeelte maak je gerechten met de perfecte rooksmaak, zoals spareribs. Alles is klaar te maken op deze veelzijdge barbecue en ook nog eens tegelijkertijd. 

  • Houtskool, gas en smoker in één
  • 3 hoofdbranders
  • 1 zijbrander
  • Elektrische ontsteking
  • 2 thermometers
  • Grill afmetingen: 51 x 43 cm (2x)
  • Smoker box: 40 x 37 cm
 
  • Onderstel met opbergruimte (ook voor een gasfles)
  • Gereedschapshaken
  • Bieropener
  • Warmhoudrekjes
  • Opbergmandje voor bijvoorbeeld rubs en kruiden
  • Uitneembaar deel in het rooster
  • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes

€ 629,10

Lees verder...

Alle barbecues Rookoven
Product
 

Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Weber Smoker Rookoven 47 SMOKEY MOUNTAIN COOKER SMOKER. Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de "Smoker". Deze Smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt.
  • 5 jaar beperkte garantie
  • Porselein geëmailleerde deksel en ketel
  • Met glasvezel versterkte nylon handgreep
  • Thermometer in de deksel
  • 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters
  • 2 x 47 cm doorsnee werkoppervlak
  • Weber gebruikershandleiding
  • Inclusief hoes
  • Hoogte: 104 cm
  • Breedte: 47 cm
  • Diepte: 47 cm
  • Kleur: zwart
Culinaire tip
  • Gebruik voor het wellen van de houtblokjes Whisky en water. Bewaar het Whisky water in een afsluitbare fles voor een volgende rooksessie.
  • Serveren als voorgerecht of tussengerecht met salade.
  • Ook koud is lekker met toast en mayonaise.
  • Vergeet niet een goed glas erbij te drinken, een frisse rosé of een droge Loire: Sancerre, Muscadet of Menetou Salon is ook voor de warme zalm een uitstekende begeleider.
Verschillende rook aroma 's Laat uw vrienden en familie kennis maken met een nieuw aroma: probeer eens kaas, noten of eieren te roken. Deze manier van roken moet wel op lage temperatuur gebeuren. Het beste moment om dit uit te proberen is als u net gerookt hebt, de briketten bijna uit zijn en de ketel daardoor nog weinig hitte afgeeft.

Noten
Alle soorten noten of zaden kunnen gerookt worden tot een smaakvolle snack. Leg de noten, enkellaags, op een metalen net bovenop het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op
de briketten. Ongeveer 45-60 minuten roken. (Gebruik geen water in de waterpan).

Kaas
Iedere milde soort kaas kan een extra “speciale” rooksmaak krijgen. Leg de kaas in een aluminium druippan en plaats deze op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 60 minuten roken. Let op dat het vuur niet te hoog is, anders smelt de kaas. (Gebruik geen water in de waterpan).

Eieren
Gebruik koude, gepelde, hardgekookte eieren. Leg de eieren op het grillrooster. Leg 3-4 natte blokjes hout boven op de briketten. Ongeveer 25-30 minuten roken of totdat ze ietsje bruin zijn geworden. Haal de eieren van de smoker en serveer direct. Of bewaar ze in plastic wrap in de koelkast. Tip: Gebruik deze eieren als basis voor uw gevuld eitje! Weber Smoker Rookoven 47 Wilt u de populaire Weber Smoker Rookoven 47 ook zelf eens uitproberen, bestel de Mountain Cooker dan vandaag nog!

€ 399,00

Lees verder...

Alle barbecues Rookoven
Product
 

Patton Oklahoma smoker

Patton Oklahoma smoker

Direct of indirect grillen zoals met vrijwel alle houtskoolbarbecues kan, kan natuurlijk ook met de Patton Oklahoma Smoker, echter wat deze stoere alleskunner uniek maakt is de mogelijkheid om middels de low-and-slow cooking methode de gerechten te roken. Voeg rookhout toe aan het smoker compartiment aan de zijkant, en uw gerechten zullen smaakvoller, en met meer karakter van de grill komen, dan met welke andere barbecue dan ook! Experimenteer met verschillende soorten hout, en laat je verrassen door de extra smaak dimensie welke deze mee geeft. Of het nu vis of vlees is, na kennis te hebben gemaakt met een smoker, wil je nooit meer anders !

De Patton Oklahoma smoker is uitgevoerd met een dikwandige stalen body, gietijzeren grillroosters, ruime smoker box voor houtskool om indirect te kunnen grillen, maar nog beter.., hout voor de ultieme en gevarieerde smaakbeleving. 

  • Houtskoolbarbecue en smoker in één
  • Degelijke uitvoering in 2.0 – 2,5 mm. staaldikte
  • Smoker compartiment met gietijzeren grillrooster en regelbare zuurstof toevoer
  • Smoker compartiment tevens uitgevoerd met warmhoud plateau
  • Thermometer
 
  • Grill compartiment met gietijzeren grillroosters 
  • Regelbare schoorsteen om i.c.m. de zuurstof toevoer de gewenste temperatuur te kunnen controleren
  • Groot afneembaar werkplateau (70 x 23 cm)
  • Zwaar en degelijk onderstel met robuuste stalen wielen 
  • Afmetingen (B x L x H):  150 x 95 x 145 cm

€ 599,00

Lees verder...

Alle barbecues Rookoven
Product